کد مطلب: 117187
ظريف: ملت ايران به آمريکا بي‌اعتماد است
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 1168

به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، محمد جواد ظريف وزير امور خارجه کشورمان در گفتگو با روزنامه اتريشي "وينر سايتونگ"، در پاسخ به اين پرسش که "وضعيت فعلي مذاکرات در مناقشات اتمي بين ايران و ?+? چگونه است؟" گفت: ما خواهان هيچ سلاح اتمي نيستيم و نمي خواهيم در اين مسير پيش برويم. (رسيدن) يک توافق ممکن است، (آن‌ هم) زماني که حقوق ايرانيان رعايت شده و همزمان هيچ کس نبايد در اين باره شک داشته باشد که ايران براي دستيابي به سلاح اتمي تلاش نمي‌کند. براي دستيابي به اين هدف اراده سياسي و يک ديدگاه مثبت ضروري است. توهمات هرگز در مذاکرات، ما را به هدف نمي رساند.

وي افزود: در سال هاي اخير متاسفانه در غرب برخي توهمات وجود داشته است از قبيل اينکه گزينه‌اي وجود دارد که ايران غني سازي اورانيوم را متوقف کند و يا اين توهم که قطعنامه و فشارها ايران را به زانو درآورده و اين کشور را مجبور به سازش با غرب مي کند. اما هم‌اکنون همه متوجه شده‌اند که اين رويکردها به هيچ نتيجه مثبتي منجر نمي شود. من بر اين عقيده‌ام که توافق موقت هسته‌اي ژنو به ما چهارچوب‌هاي لازم براي دستيابي به يک توافق نهايي را ارائه مي‌دهد، (البته) اگر ما در اين راستا کار کنيم و اراده خود را نشان دهيم.

ظريف درباره پيشرفت ها در زمينه (نگارش) پيش‌نويس توافق نامه نهايي گفت: چيزي که من آخرين بار در وين گفته ام اين است که ما در ماه مي (اواخر ارديبهشت) کار بر روي پيش‌نويس را شروع مي‌کنيم. آنچه که ما در ماه‌هاي اخير انجام داديم بسيار سازنده بود. ما با همفکري و مذاکرات جدي مباني و پايه هاي لازم را آماده کرده‌ايم. اين طرح نگارش پيش‌نويس يک تمرين مشترک است. ما يک بار ديگر به وين خواهيم آمد و در اين راستا کار مي کنيم. در شرايط فعلي هيچ يک از طرفين طرحي از پيش‌نويس را به همراه خود ندارد.

وي در ادامه در پاسخ به اين پرسش که "آيا ما به يک راه حل نهايي در مناقشات اتمي نزديک تر شده‌ايم؟" گفت: ما درباره جزئيات در اتاق مذاکرات بحث خواهيم کرد. زماني که ما نوشتن پيش‌نويس توافقنامه نهايي را آغاز کنيم، کار دشوار مي شود چرا که بايد جمله‌بندي‌هاي صحيحي را پيدا کنيم که براي همه قابل قبول باشد. گره‌هايي در مورد جزئيات وجود دارد. البته تصور من اين است که بر اساس بحث‌هاي قبلي و بر مبناي توافقنامه موقت هسته‌اي ژنو يک يک طرح جامع دست پيدا مي کنيم.

وزير امور خارجه کشورمان در ادامه تصريح کرد که هدف واضح است. اين مسئله که ايران همچنان برنامه هسته اي خود را داشته باشد و اين برنامه ها تنها به صورت صلح آميز دنبال شود، مطرح است. ما درباره خيلي چيزها بحث کرده ايم و حالا اين مسئله مطرح است که آن را به نگارش درآوريم.

ظريف در ادامه در پاسخ به اين پرسش که "برخي گروه ها در آمريکا و ايران شرايطي را قرار داده‌اند و موانعي را بر سر راه مذاکرات ايجاد مي کنند" گفت: نه ايران و نه آمريکا جوامع يکپارچه‌اي نيستند. ما ديدگاه‌ها و گروه‌هاي مختلفي را در هر دو کشور داريم و به همين دليل با دگرگوني عقايد در هر دو کشور روبرو هستيم، اين يک حقيقت است، البته آنچه که مهم است و به حساب مي آيد يک توافق نهايي بين دولت ايران و دولت آمريکا و ديگر اعضاي گروه ?+? است.

وي افزود: البته طبيعتا ما بايد اين توافق را به همه در کشورمان بقبولانيم. بايد از همه طرف ها انعطاف پذيري وجود داشته باشد، به اين ترتيب است که يک توافق ممکن مي‌شود. ما از حمايت مردم ايران برخورداريم. رئيس جمهوري ايران با رأي گسترده مردمي انتخاب شد. ايرانيان به دولت خود اعتماد دارند. اما آن ها به آمريکا بي اعتمادند. دولت آمريکا بايد اين بي اعتمادي را با رفتارهاي خود برطرف کند. اين مسئله درباره اتحاديه اروپا هم صدق مي کند.

ظريف در ادامه گفت: ملت ايران احترام متقابل و يک رفتار و رويکرد محترمانه را مي خواهند. سرو صداهاي حاشيه‌اي جو را مسموم مي کند، البته من بر اين عقيده ام که اين سرو صداها بر مذاکرات تاثيري نمي گذارد. ما از اعتماد رهبري کشورمان برخورداريم.

وي در ادامه درباره وعده رئيس جمهوري کشورمان مبني بر اينکه تحريم هاي غرب عليه ايران را تا شروع سال ???? لغو مي کند و اينکه "شما چگونه مي خواهيد اين تصميم جاه طلبانه را برآورده کنيد؟" گفت: در اين باره دو نکته قابل توجه وجود دارد. اگر ما يک توافق نامه نهايي بر مبناي قرارداد موقت هسته‌اي ژنو را به دست آوريم، بنابراين بايد همه تحريم هاي غرب عليه ايران لغو شود. نکته دوم اينکه در اروپا و در آمريکا افرادي وجود دارند که از تحريم ها عليه ايران سود برده اند؛ اگر ما به يک توافق نهايي دست يابيم ديگر هيچ توجيهي براي قطعنامه ها وجود ندارد. طرف مقابل بايد به تعهدات خود عمل کند.

وزير امور خارجه کشورمان در بخش ديگري از اين گفتگو درباره برخي کشورها منطقه مانند عربستان که به مذاکرات هسته‌اي ايران و ?+? به ديده ترديد مي نگرند گفت: من اعتقاد دارم که درهاي ايران براي هماهنگي با همسايگانش گشوده است. اين مسئله از اولويت هاي ما است. حمايت کردن از افراط‌گرايي در منطقه به هيچ کسي کمک نمي کند. کساني که در گذشته چنين اقداماتي را انجام داده اند هم‌اکنون قرباني افراط گراياني شدند که خودشان مشوق و حامي آنها بودند. هر کسي در منطقه که به دنبال توقف افراط گرايي باشد، ايران را در جبهه خود دارد. اين يک چالش مشترک است و ما مشترکا بر آن غلبه خواهيم کرد.

وي افزود: در حالي که منطقه در مسير افراط گرايي پيش مي رود ايران يک رويکرد متعادل را انتخاب کرده است. من به کشورها در منطقه توصيه مي کنم که از فرصت ها استفاده کرده و تقاضاي ايران براي هماهنگي و همکاري را بپذيرند.

ظريف در ادامه در پاسخ به اين موضوع که "مسئله هسته اي در ايران به صورت تنگاتنگ با مسئله حقوق بشر گره خورده و آيا رئيس جمهوري ايران مي تواند به وعده خود براي دفاع از حقوق شهروندي و آزادي بيشتر عمل کند؟" گفت: شما مي دانيد که پويايي جامعه ايراني بسيار خاص است. يک موضوع به موضوع ديگري وابسته نيست. ما بايد در همه زمينه ها پيشرفت هايي داشته باشيم و اين پيشرفت ها مرحله به مرحله انجام مي شود. اين پيشرفت ها بايد با شرايط و واقعيات داخلي سازگار باشد.

من بر اين عقيده ام که رئيس جمهوري ايران مردي است که به وعده هاي خود عمل مي کند و چندين بار گفته است که بر سر وعده هاي انتخاباتي ايستاده است. اما اين امر با توجه به شاخص هاي جامعه ايراني اتفاق مي افتد. درباره مسائل اجتماعي نظرات متفاوت تري نسبت به مسئله هسته اي وجود دارد. ايران يک جامعه بسيار مذهبي دارد و بايد رويکردي براي دستيابي به يک توافق به دست آيد.

وي درباره ترديدهاي غرب درباره شرايط حقوق بشر در ايران گفت: آنچه براي ما مهم است نگراني هاي جامعه خود ما است. اروپاييان بايد به اين مسئله توجه کنند. ?? درصد ملت ايران درباره آينده خود را در پاي صندوق هاي راي تصميم‌گيري کردند و يک مسير اعتدالي را برگزيده اند.

منبع: تسنيم

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html